Kalljäst bröd

25 g jäst (skär diagonalt över jästen så blir det 25 g)
1 msk olja
1 tsk socker (går lika bra med honung, sirap eller annat sött)
1 tsk salt
2 dl yoghurt
1 dl varmt vatten
1 dl kruskakli
1 dl havregryn

blanda detta och fyll på med vanligt vetemjöl tills du får en liten kladdig deg som du kan rulla i handen utan att den fastnar. Knåda den i 5-10 minuter för bästa resultat, orkar du inte det så blir det bröd ändå :)

Dela den i 8 bitar/bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Plasta plåten och ställ den i kylen över natten.
På morgonen så ta fram plåten och sätt på ugnen på ca 225 grader och grädda brödet tills botten är hårt, ca 8-10 minuter.
Du tar ut en bulle och knackar på undersidan, låter det ihåligt så är dom klara.

Låt svalna i några minuter, ät och ha sedan en fortsatt fantastisk dag !

Kommentera här: